Camperplek --- Terug naar kaart ---

 

-------------------------------------------Gebruik bovenstaand menu om direct naar de bestemming te gaan------------------------------------------------------

     
Hoogeveen

::: Hoogeveen

In Hoogeveen word bij sportvelden altijd wel gedoogd als je daar een nachtje staat met een camper. Maar aan de terpweg bij sportcentrum Het Noord mag je 3x24 uur staan. In sportcentrum Het Noord zitten toiletten en een douche. Verder zijn er geen voorzieninging voor campers.
Je staat hier op zo'n twee kilometer afstand van het centrum. Dus dat is maar een paar minuutjes op de fiets.
Dit is een mooi rustig plekje, want bij het Noord wordt alleen maar wat getennist en gevolleybald, en er is een biljartcentrum. Dus hier heb je geen problemen met lawaaierige voetbalkantines.

nieuwlande

::: Nieuwlande

2 kilometer ten zuiden van Nieuwlande is de Bonenstee, deze camperplek is van 1 april t/m 31 okt geopend. Hier kunnen max 6 campers staan niet langer dan 7,5 meter. kosten zijn 5 euro per nacht. Deze plek is zeer gunstig gelegen tussen Emmen en Hoogeveen.

GPS 52.40'44 N en 6.36'43 O

Breezanddijk

::: Breezanddijk

Middenop de afsluitdijk (vanaf Den Helder na het monument) ligt breezanddijk.
Hier is aan de ene kant een pomp en aan de andere kant een klein haventje voor waar je prima een nachtje kunt overnachten met de camper. Geen voorzieningen maar wel helemaal gratis en redelijk veilig omdat er meestal wel meerdere campers staan.

mirns

::: Mirnse klif

Net achter het Mirnse klif ligt de boerencamping de Braamberg.
Hier kun je voor een klein bedrag camperen. (ik was 9 euro kwijt).
Voor de douches moet je 50 cent betalen.
Vanaf hier is het 100 meter lopen naar het Mirnser klif. Hier kun je met zuid, zuidwest en westen wind prima kitesurfen.
Vanaf de camping heb je uitzicht over het ijsselmeer, dus hoef je niet je bed uit om te kijken of het waait.

 

waterloo

::: Waterloo

geopend nazomer 2007) met 13 groene verharde plekken is gelegen in de landelijke Zuidwesthoek van Friesland aan de N928 (Woudsend-Balk). De camperplaats ligt op de grens van de waterrijke gemeente Wymbritseradeel en het bosrijke en heuvelachtige Gaasterland-Sloten. Deze combinatie is bijzonder geschikt voor wandel- en fietsroutes. Kinderen kunnen zich goed vermaken bij de kleinschalige boerderijcamping. De koeien lopen naast de campers. Vanuit de campercamping kunt u uit drie richtingen kiezen en heeft u direct aansluiting op het fietsroutenetwerk en op het openbaar vervoer.
Kosten zijn 8,65 euro per nacht. Deze plek is dicht bij het Mirnserklif en Workum

GPS 52.55'39.5 N en  5.35'43.5 O

 

 
Suderse

::: Workum

Boerencamping Suderse ligt vlak bij de kitespot Workum. Als je de suderselaene afrijd (richting It Soal) dan zit deze camping zo'n 600 meter na het dorp en op 200 meter afstand van het water.
Deze camping is erg kitesurfervriendelijk. Gunstige tariefen, alleen s'nachts staan en geen elektrisch kost maar 7 euro. Zoals op de foto hiernaast met elektrisch en echt op de camping kost iets van 11 euro.
De eigenaar heeft plannen om ook nog camperplaatsen aan te leggen, dan komen er verharde plaatsen en een afvalwaterloosput.
Workum is ook een heel leuk dorp, dus als het niet waait kun je je hier ook prima vermaken.

   
   
wijkaanzee

::: Wijk aan Zee

Onder de rook van corus en bij Timboektoe is de camperplek in Wijk aan Zee.
Borden zuiderstrand volgen als je Wijk aan Zee doorrijdt. Als je niet meer verder kunt ben je ook bij de camperplek, hier mag je 3 maal 24 uur staan.
Direct aan het strand en aan het Noordzeekanaal met uitzicht op IJmuiden.
Een mooie en rustige plek, en gratis.
Bij het restaurant wat ernaast ligt kun je gebruik maken van het toilet. Hiervoor moet je wel even een cosumptie nuttigen of 50 cent in het daarvoor bestemde bakje doen.

   
::: terug :::