::: Winterkamperen :::

Wintersport, dan denk je al snel aan dure hotels of appartementen, maar je kunt ook heel goed camperen in de winter. Afgelopen vakantie heb ik dat min of meer ook gedaan. De bus (zie foto) voor dat dure hotel neergezet en lekker slapen op je eigen bed. Dit hotel had een douche op de gang. Dus kon ik mij hier elke avond heerlijk douchen. Dit in goed overleg met de eigenaar. En voor een 65 Euro kon ik ook nog zo de hele week aanschuiven voor het eten in het Hotel. Dit had voor mij de volgende voordelen: de watertank en koelkast konden leeg blijven.

 

::: voorbereidingen :::

Voordat je met caravan of camper op wintersport gaat moet je eerst een aantal dingen regelen nl:

- Winterbanden, de banden die ik gemonteerd heb zijn M&S banden. Hier kun je het hele jaar op rijden (slijt alleen wat harder).
- Sneeuwkettingen voor je aangedreven wielen
- Verlengstuk voor je schoorsteen, zo voorkom je dat smeltwater in je kachel terecht komt.
- Een sneeuwschop, om je voertuig sneeuwvrij te maken.
- Een klein keramisch kacheltje. Omdat ik op deze wintersportplek gewoon op een parkeerplek stond (en dus geen electra aansluiting had heb ik ook een aggregraatje meegenomen)
- Voldoende propaan. Zorg ervoor dat je propaan gebruikt want butaan bevriest. In mijn bus zitten twee 11kg propaanflessen. Hiervan heb ik zo'n anderhalve fles van gebruikt. De kachel stond de hele week op stand 2. Bij een buitentemperatuur van -20 was het binnen nog 10 graden.

Dit is het meest belangrijke om goed de kou te trotseren. Verder is het belangrijk om voldoende ruitenwisservloeistof en ruitontdooier mee te hebben, want die ontdooier werkt ook goed in je afvalwatertank.

Zorg er ook voor dat uw consumpties niet te dicht bij de buitenkant van de Camper staan. Bij mij waren nl. de blikjes bier achter in de keukenkastjes wel bevroren. Het is dus verstandig om vorstgevoelige artikelen zoveel mogelijk rond de kachel te plaatsen. Bijvoorbeeld onder de lange bank.
Verder is het belangrijk om ook technische (onder)kleding aan te hebben. Want de gasfles gaat altijd s'nachts leeg. En met de juiste kleding is het tot ver onder min 10 nog goed uit te houden.

     
  ::: terug